Niet Ajax, maar Fenerbahçe voor Oguz Aydin

Fenerbahçe tikt miljoenen af en haalt aan Ajax gelinkte Farioli-bekende

18 juli om 11:16

Oguz Aydin gaat zijn loopbaan vervolgen bij Fenerbahçe. De naam van de in Den Haag geboren aanvaller is deze zomer ook gevallen bij Ajax. Naar verluidt betaalt Fener zo'n zes miljoen euro voor Aydin.

Na een sterk seizoen bij Alanyaspor zat de volledige Turkse top achter Aydin aan. Ook Ajax werd gelinkt aan de geboren Hagenaar, die uitkomt voor Turkije. Trainer Francesco Farioli kent de rechtsbuiten namelijk nog van hun gezamenlijke periode bij Alanyaspor. De keuze van Aydin is uiteindelijk gevallen op Fenerbahçe, terwijl Ajax in zee is gegaan met Bertrand Traoré.

Via de clubkanalen meldt Fenerbahçe dat Aydin zijn handtekening onder een vierjarig contract heeft gezet. Naar verluidt is er zo'n zes miljoen euro gemoeid met de overstap. Enkele maanden geleden vertelde Aydin in gesprek met VoetbalPrimeur nog dat hij stiekem droomde van een mooie transfer. "Ik heb natuurlijk wel ambities: mijn droom is om uiteindelijk in Europa bij een hele goede club terecht te komen. Ik ben benieuwd wat eruit gaat komen, eerlijk gezegd. Het prikkelt zeker."

Aydin is afkomstig uit de jeugd van AZ, die hij op jonge leeftijd verliet om de stap naar Turkije te maken. Via Bucaspor kwam de vleugelaanvaller terecht bij Alanyaspor. Afgelopen seizoen was Aydin goed voor dertien goals en zeven assists in de Turkse competitie. Het EK met Turkije zag hij echter ternauwernood aan zijn neus voorbijgaan: Aydin was één van de afvallers uit de voorselectie.