PSV denkt alvast aan contractverlenging Bakayoko

PSV denkt alvast aan contractverlenging: 'Er is daarover wel al contact geweest'

18 juli om 10:35
Laatste update: 18 juli om 10:35

PSV heeft al wat voorwerk gedaan voor een eventuele contractverlenging van Johan Bakayoko. Mocht de Belgische aanvaller deze zomer in Eindhoven blijven, dan is het voor de landskampioen bijzonder wenselijk om te verlengen.

Bakayoko heeft nu nog een contract tot medio 2026. Als hij blijft, dan wil PSV verlengen. Anders kunnen de Eindhovenaren hem later niet meer voor de hoofdprijs verkopen. "Er is daarover wel al wat contact geweest, maar de exacte status weet ik niet", laat Bakayoko optekenen door Voetbal International over een mogelijk nieuw contract. "Dat heb ik bij mijn zaakwaarnemer liggen. Ik zal dat binnenkort wel vernemen. Ik focus me op het voetbal, ik moet gewoon presteren op het veld. Zo moet het ook zijn, en dan zie ik wel wat de toekomst brengt."

Als Bakayoko daadwerkelijk blijft, rekent hij zich niet rijk met een basisplek. "Het geeft voor mij helemaal geen garanties dat ik hier basisspeler ben", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik moet het elke wedstrijd weer laten zien. Dat ik hier nu kampioen ben geworden, betekent andersom ook niet dat ik het bij een andere club niet kan als basisspeler. Daar ga ik wel altijd voor, voor de basis. Het is ook mogelijk dat ik volgend jaar vertrek, maar ik moet er met mijn zaakwaarnemer nog goed over overleggen. Voor een deel zal het ook van PSV afhangen, waar ik komend seizoen speel."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!