Timber sluit Ajax-terugkeer niet uit

'Het waren hele mooie tijden bij Ajax, zou mooi zijn om daar nog te mogen spelen'

18 juli om 10:15

Het zou Jurriën Timber mooi lijken om in de toekomst nog een keer voor Ajax te spelen. De verdediger van Arsenal durft niet te beloven dat hij ooit terugkeert in Amsterdam, maar benadrukt wel dat hij een mooie tijd heeft gehad bij Ajax.

In gesprek met Ajax Showtime blikt Timber terug op de negen jaar die hij doorbracht bij Ajax. Hij kijkt er met een goed gevoel op terug. "Ja, honderd procent. Ik heb een hele mooie periode gehad. Ik ben twee keer kampioen geworden, heb de beker gepakt en fantastische momenten meegemaakt in de Champions League. Én ik heb echter superteamgenoten gehad, waar ik heel veel van heb geleerd. Ik heb echt met superspelers gespeeld."

"Van Erik ten Hag heb ik heel veel geleerd in de jaren dat hij mijn trainer was", vervolgt Timber. "Maar ook van de trainers die ik in de jeugd heb gehad en in Jong, en van Heitinga. Ik ben ook altijd goed ontvangen door de fans en bij mijn afscheid waren ze fantastisch voor mij. Ik heb echt een mooie tijd gehad."

Vervolgens krijgt de vijftienvoudig Oranje-international de vraag of hij ooit nog eens het Ajax-shirt zal dragen. "Dat zou wel mooi zijn als dat in de toekomst een keer gebeurt. Het is nu natuurlijk lastig te zeggen, maar het zou me wel mooi lijken om nog een keer voor Ajax te mogen spelen. Het waren hele mooie tijden bij Ajax."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!