Opvallende onthulling van Oosting over budget Twente

'We hebben goed budget, maar kunnen nog niet mee met AZ of Utrecht'

18 juli om 09:51

Joseph Oosting is zich bewust van de beperkingen waar FC Twente mee kampt. De oefenmeester wil dolgraag presteren in de voorronde van de Champions League, maar ziet dat zijn ploeg daar door de omstandigheden 'keihard' voor moet werken.

Twente belegt momenteel een trainingskamp in Oostenrijk, terwijl het maandag hoort wie het zal treffen in de derde voorronde van de Champions League. In gesprek met TC/Tubantia is Oosting kraakhelder. "We gaan niet de Conference League in, maar de Champions League. Een stap hoger. Je krijgt te maken met alleen maar goede tegenstanders. Met spelers die international zijn. Ze zijn fit, sterk en snel en kunnen allemaal goed voetballen", zegt de Twente-coach, die vindt dat 'alles op honderd procent' moet.

Ondanks de recente sportieve successen, kampt Twente met wat financiële beperkingen. "We hebben een goed budget, maar we kunnen nog niet mee met AZ, FC Utrecht en soms ook niet met NEC", zo geeft Oosting aan. "We hebben veel spelers en we hebben ook goede spelers. Maar je moet niet vergeten dat Brenet weg is, Sadilek is geblesseerd en Ricky van Wolfswinkel is op dit moment onze enige spits. Lucas Vennegoor of Hesselink is talentvol, maar nog jong. We hebben het vorig jaar heel erg goed gedaan, maar dat wil niet zeggen dat alles weer vanzelf komt aanwaaien. Wij moeten keihard werken om dingen voor elkaar te krijgen."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!