Excelsior heeft nieuws: van kunstgras naar natuurgras

Excelsior heeft nieuws: 'Gaan we na dit seizoen doen, we praten over serieus geld'

17 juli om 22:18

Excelsior speelt dit seizoen voor het laatst op kunstgras. De Kralingers gaan in het seizoen 2025/26 definitief overstappen op natuurgras, zo vertelt algemeen directeur Daan Bovenberg.

Excelsior speelt al jarenlang op kunstgras, maar daar gaat over niet al te lange tijd verandering in komen. "Die zal na dit seizoen plaatsvinden", laat Bovenberg over de switch naar natuurgras optekenen door de clubkanalen. "Als je als club ambities hebt, moet je dit doen om te kunnen promoveren." Daarmee doelt de directeur op het feit dat kunstgras vanaf het seizoen 2025/26 verboden is in de Eredivisie.

"De investering om dat mogelijk te maken is anderhalf miljoen euro. Daar komt bij dat de afmeting, met name in de lengte, nog een uitdaging is. De tweede complexe factor is een trainingsaccommodatie. Daarover zijn wij al zo’n twee jaar in gesprek met de gemeente. Ook dat kost zo’n 4, 5 miljoen euro. Alles bij elkaar praat je dus over serieus geld", concludeert Bovenberg.

De algemeen directeur van Excelsior ziet echter ook kansen in de verandering. "Aan de andere kant hebben we er alle vertrouwen in dat we dit voor elkaar gaan krijgen. Een externe trainingslocatie biedt ook mogelijkheden voor ons als club om verder te bouwen. Dit kan ons als club dus ook een mooie gelegenheid bieden om weer een stap te maken."