PEC ook volgend jaar de club van Krastev

Update: afscheidsbrief blijkt te vroeg, PEC houdt huurling definitief binnenboord

19 juli om 11:55
Laatste update: 19 juli om 11:55

PEC Zwolle kan ook komend seizoen beschikken over Filip Krastev. Dat meldt Voetbal International. De Eredivisionist gaat de middenvelder, die aanvankelijk aan de slag zou gaan in Frankrijk, wederom van de City Football Group huren. 

De 22-jarige Krastev kwam de tweede helft van het afgelopen seizoen ook al uit voor PEC, waarmee hij op de twaalfde plaats eindigde in de Eredivisie. In die paar maanden kwam de Bulgaar tot veertien Eredivisie-wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten. 

PEC en trainer Johnny Jansen raakten overtuigd van de mdidenvelder, en wilden dan ook graag met hem door. Dat leek in eerste instantie niet te gaan gebeuren, want Krastev was al hard op weg naar het Franse FC Nantes. 

'Die deal klapte', meldt VI. Toen PEC dat nieuws vernam, greep het zijn kans. En met succes. Krastev heeft woensdagochtend al meegetraind met de spelersgroep, en wordt dus ook in het seizoen 2024/25 gehuurd van het Belgische Lommel SK, dat deel uitmaakt van de City Football Group. 

Lommel is al sinds 2020 de werkgever van Krastev, die nog geen enkele officiële wedstrijd voor de club speelde. Nadat hij werd overgenomen van Slavia Sofia, werd hij uitgeleend aan achtereenvolgens Troyes, SC Cambuur, Levski Sofia, Los Angeles FC en dus PEC. De hereniging is opvallend, omdat Krastev via zijn social media ook al afscheid nam van de club. Dat bericht is inmiddels weer verwijderd.

Update: Krastev blijft inderdaad nog een seizoen bij PEC. Dat maakt de club vrijdagochtend bekend via de eigen kanalen.