Wie is El Azzouzi, de speler die Feyenoord wil halen als opvolger van Wieffer?

Dit is Feyenoord-target El Azzouzi: beoogde Wieffer-opvolger, flink cv

17 juli om 21:35

Oussama El Azzouzi is nadrukkelijk bij Feyenoord in beeld om Mats Wieffer op te volgen. VoetbalPrimeur duikt in het profiel van de middenvelder van Bologna, die een verleden heeft bij Vitesse, FC Groningen en FC Emmen.

El Azzouzi werd op 29 mei 2001 geboren in Veenendaal. De 23-jarige middenvelder, die ervoor gekozen heeft om voor Marokko zijn interlands te spelen, kwam al snel terecht in de jeugdopleiding van Vitesse. Daar viel het doek in 2016 echter voor El Azzouzi, waardoor hij bij amateurclub VV DOVO ging voetballen. Daar speelde de vijfvoudig international zich na twee jaar in de kijker bij FC Groningen. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte El Azzouzi echter bij FC Emmen.

In het seizoen 2021/22 was de controleur een vaste waarde in het elftal dat wist te promoveren naar de Eredivisie. El Azzouzi verdiende zelf echter een transfer naar Union Sint-Gillis. Daar knokte hij zich uiteindelijk in het elftal dat op de laatste speeldag het kampioenschap moest laten aan Royal Antwerp. Na zijn eerste en enige seizoen in België belandde El Azzouzi bij Bologna, dat twee miljoen euro voor hem betaalde. Bij de club die knap vierde werd in de Serie A, kwam de middenvelder vorig seizoen achttien competitieduels in actie.

Speelstijl en perspectief bij Feyenoord

Feyenoord zou momenteel druk bezig zijn met een transfer van El Azzouzi, al is het de laatste dagen stiller geworden rondom een mogelijke move naar De Kuip. De Rotterdammers willen hem voor de basis halen, nu Mats Wieffer de overstap naar Brighton & Hove Albion heeft gemaakt voor minimaal dertig miljoen euro. Qua speelstijl is El Azzouzi voor een controleur erg dynamisch. Hij kan ook goed als centrale middenvelder uit de voeten, wat Feyenoord-trainer Brian Priske nog meer opties zou bieden op het middenveld.

Interlandloopbaan en bekende tweelingbroer

In oktober van vorig jaar maakte El Azzouzi zijn debuut voor het Marokkaanse elftal, in het Afrika Cup-kwalificatieduel met Liberia. Daarna volgden nog vier interlands. El Azzouzi was ook onderdeel van de Marokkaanse selectie die begin dit jaar teleurstelde op de Afrika Cup. De geboren Veenendaler kwam echter geen minuut in actie op dat toernooi.

Mocht El Azzouzi daadwerkelijk de overstap naar Feyenoord maken, dan kan hij zijn tweelingbroer gaan treffen in de Eredivisie. Anouar El Azzouzi werd namelijk op dezelfde dag geboren als Oussama en staat onder contract bij PEC Zwolle. Vorig seizoen kwam Anouar tot 22 Eredivisie-optredens namens De Blauwvingers. De tweelingbroer van het Feyenoord-target kan eveneens als controleur uit de voeten, maar speelt ook regelmatig als centrale verdediger.