Real Madrid meest waardevolle club, Ajax en PSV in top-vijftig

Real Madrid meest waardevolle club ter wereld, Ajax ver boven PSV in top-vijftig

17 juli om 19:40

Manchester City is niet langer de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. Uit onderzoek van Brand Finance blijkt dat Real Madrid de nieuwe koploper is. In de top-vijftig is verder plek voor twee Nederlandse clubs. 

Brand Finance heeft geconcludeerd dat Real Madrid, dat dit jaar wéér de Champions League won, 1,8 miljard euro waard is. Er heeft een stijging van zestien procent plaatsgevonden. Die stijging heeft alles te maken met de sportieve successen, maar ook met de komst van superster Kylian Mbappé, die dinsdag is gepresenteerd in de Spaanse hoofdstad. 

Real Madrid is niet alleen de meest waardevolle voetbalclub, maar ook een ijzersterk merk in het algemeen. Gigantische merken als Google, Coca-Cola en Ferrari zijn zelfs minder sterk dan De Koninklijke. City is dus afgezakt naar de tweede plek, maar steeg ondanks dat wel qua merkwaarde. Die bedraagt nu 1,7 miljard euro. 

De top-vijf bestaat voor de rest uit FC Barcelona, Manchester United en Liverpool. In de top-vijftig staan met Ajax en PSV twee Nederlandse clubs. De Amsterdammers stegen ondanks en het dramatische seizoen van de dertigste naar de 26ste plek, terwijl de kampioen uit Eindhoven 44ste blijft staan.

De top-tien meest waardevolle clubs van de wereld

1. Real Madrid: 1,8 miljard euro
2. Manchester City: 1,7 miljard euro
3. FC Barcelona: 1,6 miljard euro
4. Manchester United: 1,5 miljard euro
5. Liverpool: 1,5 miljard euro
6. Bayern München: 1,3 miljard euro
7. Paris Saint-Germain: 1,3 miljard euro
8. Arsenal: 1,1 miljard euro
9. Tottenham Hotspur: 0,9 miljard euro
10. Chelsea: 0,9 miljard euro

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!