Zirkzee wilde Van Nistelrooij zijn op de schoolpleintjes

Zirkzee treft jeugdheld bij United: 'Wilde hem vroeger altijd zijn op pleintjes'

17 juli om 19:23
Laatste update: 19 juli om 15:55

Joshua Zirkzee kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Manchester United. De spits en kersverse aanwinst van The Red Devils kijkt vooral uit naar de samenwerking met Ruud van Nistelrooij, de speler die hij als klein kind altijd was op pleintjes en op straat. 

Zirkzee maakte deze week voor tientallen miljoenen euro's de overstap van Bologna naar Man United, dat hem woensdag voor het eerst aan de tand voelde over zijn toptransfer. "Het is een voorrecht voor mij", aldus de Oranje-international. "Ik kan met een Nederlandse trainer gaan werken, dat is fijn als landgenoot. Maar natuurlijk, dat is niet de enige reden dat ik hier ben gekomen."

Een andere reden voor Zirkzee is de grootte van de club United. "Deze club, Manchester United, is geweldig. Dat hoef ik niet uit te leggen. Deze club is enorm groot." Iets wat zijn aanpassingsproces mogelijk een stukje makkelijker maakt, is de grote hoeveelheid landgenoten. Met René Hake, Van Nistelrooij, Jelle ten Rouwelaar en Tyrell Malacia aan Nederlanders immers geen gebrek op Old Trafford. "Ik heb ook niet zo'n moeite om me aan te passen. Maar het is wel leuk als je een aanspreekpunt hebt."

Van Nistelrooij zal Zirkzee het komende seizoen ongetwijfeld de fijne kneepjes van het spitsenvak aan proberen te leren. "Toen ik jonger was, keek ik naar Oranje. Van Nistelrooij was vroeger altijd de speler die al je vriendjes op het pleintje wilden zijn. Dus om dan hier met hem te werken, is speciaal. Geweldig zelfs."