Postecoglou in beeld als Southgate-opvolger

'Engelse bond bereid ver te gaan voor Postecoglou, Wiegman nu geen kandidaat'

17 juli om 18:56
Laatste update: 17 juli om 19:00

De FA ziet in Ange Postecoglou een mogelijke opvolger van Gareth Southgate. Laatstgenoemde legde na de verloren EK-finale zijn werkzaamheden neer als bondscoach van Engeland

De FA wilde door met Southgate, maar hij trok zelf de stekker uit de samenwerking. Kort daarna verschenen in diverse Engelse kranten de eerste nieuwe namen. Eddie Howe, Graham Potter, Mauricio Pochettino en Thomas Tuchel passeerden allen de revue. 

De lijst is nu dus iets uitgebreid. The Telegraph weet dat ook Postecoglou er op prijkt. De 58-jarige Australiër werd in 2023 aangetrokken door Tottenham Hotspur, waarmee hij een indrukwekkend debuutseizoen beleefde. Hij staat er dan ook uitstekend op bij Spurs, dat hem allerminst kwijt wil, en bovendien nog tot medio 2027 onder contract heeft staan. 

De Engelse voetbalbond is bereid ver te gaan voor Postecoglou. Jonn McDermott, die verantwoordelijk is voor het aanwijzen van een Southgate-opvolger, is erg gecharmeerd van de Spurs-coach, die in de Premier League veel meer geld kan verdienen dan bij de FA. 

Wiegman geen kandidaat

In hetzelfde artiktel wordt ook kort aandacht geschonken aan Sarina Wiegman, de bondscoach van het Engelse vrouwenteam. Zij is op dit moment geen serieuze kandidaat. Mede ook omdat ze kort geleden nog haar contract bij het vrouwenteam verlengde tot 2027.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!