Liverpool bevestigt: Heitinga assistent van Slot

Officieel: Slot haalt Heitinga binnen als nieuwe assistent bij Liverpool

17 juli om 16:14
Laatste update: 17 juli om 17:24

John Heitinga is de nieuwe assistent van Arne Slot bij Liverpool. The Reds hebben de komst van de ex-coach van Ajax woensdag bevestigd.

De komst van Heitinga naar Liverpool tekende zich al even af. Voor de 87-voudig international van Oranje is het een terugkeer op vertrouwde bodem. Hij speelde vijf seizoenen voor stadgenoot en aartsrivaal Everton. Nu moet de veertigjarige Heitinga dus Slot bij gaan staan op Anfield. 

Heitinga begon zijn trainerscarrière in de jeugd van Ajax, waar hij het tot de beloften schopte. In januari 2023 werd hij interim-trainer van de Amsterdammers, na het vertrek van Alfred Schreuder. Ajax nam na een halfjaar echter afscheid van hem. Vervolgens haalde zijn voormalige manager David Moyes hem als assistent naar West Ham United. Net als Moyes vertrok Heitinga deze zomer bij The Hammers.

Heitinga is de volgende Nederlander die zich bij de staf van Slot voegt. De ex-trainer van Feyenoord weet zich ook gesteund door Sipke Hulshoff, keeperstrainer Fabian Otte en performance coach Ruben Peeters.