'Brenet kan naar Moskou of Istanbul'

'Brenet geniet serieuze interesse uit Russische en Turkse top'

17 juli om 16:25

Joshua Brenet kan zijn loopbaan voortzetten in Rusland of Turkije. De dertigjarige verdediger geniet concrete intresse van Dinamo Moskou en Istanbul Basaksehir, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag.

Brenet werd in maart veroordeeld tot een maand celstraf omdat hij twee keer zonder geldig rijbewijs had gereden. FC Twente besloot daarop zijn contract te ontbinden. De vleugelverdediger wil deze zomer op zoek naar een nieuwe club en zet in op een buitenlands avontuur. Aan belangstelling is in ieder geval geen gebrek.

Dinamo Moskou, de nummer drie van Rusland, en Istanbul Basaksehir, dat als vierde eindigde in Turkije, zijn serieus in de markt voor Brenet, schrijft het AD. Ook Griekse clubs tonen interesse in de tweevoudig Oranje-international, die het afgelopen seizoen twintig keer in actie kwam voor de Tukkers. Hij scoorde twee keer en gaf vier assists.

Brenet beleefde zijn doorbraak bij PSV, waar hij vijf seizoenen in het eerste elftal speelde. Via Hoffenheim kwam hij in 2022 bij Twente terecht.