Farioli krijgt tips van jonge supporter

Farioli krijgt tip uit onverwachte hoek: 'Coach, dit kan een goed systeem zijn'

17 juli om 13:15

Francesco Farioli draagt tijdens elke training van Ajax een flinke stapel papieren met zich mee. Die bevatten niet alleen de voorbereidingen op de oefenstof van de Amsterdammers, maar soms ook tips van jonge fans.

AjaxLife ging namelijk op onderzoek uit en vroeg Farioli naar de inhoud van de papieren die uit de kontzak van de trainer steken. "Het is bijna elke dag een nieuw boekwerk", vertelt de Italiaan. "Als jullie willen, kan ik het wel even laten zien. Kijk, hier staat een suggestie van een jonge supporter. Die kan ik natuurlijk niet met jullie delen, haha!"

Volgens Farioli werd hij door een jongetje 'van een jaar of zes' benaderd. "Er staat een ander spelsysteem op, net als wat suggesties voor spelers die we moeten halen. Hij zei: 'Coach, dit kan ook een goed systeem zijn'. Wat dat systeem is? Dat houd ik natuurlijk geheim."

Heeft Farioli de stapel papieren echt nodig tijdens zijn trainingen? "De oefenstof voor de dag heb ik natuurlijk in mijn hoofd zitten. Af en toe kijk ik er even op. Het is puur voor back-up."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!