'Weghorst naar Ajax wordt er niet gemakkelijker op'

Kans op Ajax-transfer Weghorst slinkt: 'Wordt er niet gemakkelijker op'

17 juli om 12:25

De kans dat Wout Weghorst terugkeert naar de Eredivisie is afgenomen. FC Twente rekent al niet meer op de komst van de Oranje-pinchhitter, maar ook voor Ajax wordt het nog een hele klus om hem binnen te halen, weet Voetbal International.

"De interesse van Ajax is er nog steeds, maar het wordt er niet makkelijker op", stelt clubwatcher Lentin Goodijk. Weghorst speelde zich in de kijker tijdens het EK, waar hij als invaller belangrijk was voor het Nederlands elftal. "Er zijn natuurlijk ook andere clubs die hem hebben zien spelen. Zijn profiel als pinchhitter, en voor sommige clubs is hij misschien ook een fantastische basisspeler, is natuurlijk heel interessant."

Ajax moet bovendien eerst spelers verkopen, voordat het zich kan roeren op de transfermarkt. Pas als Chuba Akpom vertrekt, lijkt Weghorst een optie. "Bij Weghorst moet er financiële ruimte zijn om zo’n deal mogelijk te maken. Het blijft een beetje wachten en geduld hebben. Op een gegeven moment kan ik mij voorstellen dat Weghorst ook denkt: ik wil nu wel een keer duidelijkheid hebben. Ook om een goede voorbereiding te draaien."

"Daar zit een beetje spanning van de tijd op, of dat nog gaat lukken. Anders zal hij een andere keuze maken en zal Ajax ook een andere keuze maken", aldus Goodijk. De 31-jarige spits heeft nog een contract tot medio 2025 bij Burnley. Voor het EK werd een transfersom van vijf miljoen euro genoemd. Of dat nog zo is, is niet duidelijk.