'United kaapt Yoro weg voor neus van Real'

Update: Romano meldt 'here we go', Ten Hag heeft volgende versterking binnen

17 juli om 18:37
Laatste update: 17 juli om 18:37

Manchester United gaat hoogstwaarschijnlijk aan de haal met Leny Yoro. De Engelse topclub van manager Erik ten Hag kaapt de achttienjarige verdediger weg voor de neus van Real Madrid. Dat meldt onder meer The Athletic.

Yoro beleefde afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak bij Lille. Het leverde hem interesse op van Paris Saint-Germain, Liverpool en met name van United en Real, die de laatste weken om zijn handtekening vochten. Het Franse toptalent had een voorkeur voor de Champions League-winnaar, maar The Mancunians zijn bereid om dieper in de buidel te tasten en lijken de speler zelf nu ook te hebben overtuigd.

Volgens The Athletic vliegt Yoro woensdag naar Engeland om de medische keuring te ondergaan en de laatste plooien glad te strijken met Manchester United. Het toonaangevende sportmedium spreekt van een coup van de club van Erik ten Hag. De Premier League-grootmacht betaalt liefst 62 miljoen euro voor de mandekker, die nog maar een contract tot medio 2025 heeft bij Lille.

Manchester United ziet in de Franse jeugdinternational een welkome versterking voor de defensie. Er is ook nog steeds interesse in Matthijs de Ligt en Jarrad Branthwaite, maar of zij naar Old Trafford komen is nog niet duidelijk. Vermoedelijk moet de clubleiding daarvoor eerst spelers van de hand doen.

Update: in navolging van The Athletic meldt Fabrizio Romano nu zijn welbekende 'here we go'. De transfer van Yoro naar United is dus in kannen en kruiken volgens de Italiaanse transferexpert. Hij gaat een contract tekenen tot medio 2029.