'PSG nadert akkoord over toptransfer Osimhen'

'PSG nadert akkoord over toptransfer: Osimhen komt voor topbedrag over van Napoli'

17 juli om 10:45

Paris Saint-Germain maakt serieus werk van de komst van Victor Osimhen. De 24-jarige spits van Napoli vliegt mogelijk woensdag of donderdag al naar Parijs om de laatste puntjes op de i te zetten met de Franse kampioen, meldt Il Matino. 

Ook Fabrizio Romano schrijft dat de gesprekken tussen PSG en Osimhen vergevorderd zijn. De Nigeriaanse international gaat zo'n twaalf miljoen euro per jaar verdienen in het Parc des Princes, voegt Il Matino daaraan toe. PSG moet bovendien met een forse transfersom over de brug komen. Napoli sloeg voorstellen af om meerdere spelers in de deal te betrekken, waardoor de Parijzenaars de clausule in het contract moeten lichten van liefst 120 miljoen euro.

De onderhandelingen tussen de Franse en Italiaanse topclub zijn in een stroomversnelling gekomen, nu voorzitters Nasser Al-Khelaifi en Aurelio De Laurentiis zich er direct mee bemoeien. Daarmee lijkt spoedig een einde te komen aan de periode van Osimhen bij Napoli. De spits had in het seizoen 2022/2023 een groot aandeel in de eerste landstitel van de club in 33 jaar. Het afgelopen seizoen wist I Partenopei niet op dat succes voort te borduren. Toch kwam Osimhen tot zeventien doelpunten en vier assists in 32 officiële duels.

Osimhen bleef dinsdag al uit voorzorg aan de kant in het oefenduel met Anaune (4-0). Overigens heeft Napoli al een opvolger op het oog. Trainer Antonio Conte zou hopen op een hereniging met Romelu Lukaku.