'PSV is Obispo langer kwijt, gevolgen voor Boscagli'

'PSV heeft boodschap voor Boscagli na nieuws over blessure Obispo'

17 juli om 10:15

PSV dreigt Armando Obispo toch iets langer kwijt te zijn dan aanvankelijk gedacht. De 25-jarige verdediger is naar verwachting maximaal enkele maanden uitgeschakeld, meldt het Eindhovens Dagblad.

Obispo liep vorig weekend een knieblessure op in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-1). Aanvankelijk leek hij enkele weken uit de roulatie te zullen zijn, maar de prognose luidt inmiddels 'maximaal enkele maanden'. PSV kan in ieder geval meerdere weken niet over de linksbenige mandekker beschikken, aldus het ED. Hoe lang het herstel precies duurt, is echter niet exact te voorspellen.

De spoeling in de defensie van de landskampioen wordt wel dun. Volgens de regionale krant is PSV er nu veel aan gelegen om Olivier Boscagli heel en aan boord te houden. De Monegask lijkt een terugkeer naar Frankrijk, als er interesse komt, te willen overwegen na het droomseizoen van de Eindhovenaren, schreef Voetbal International eerder nog. Hij ligt nog maar vast tot medio 2025.

Door de blessure van Obispo houdt trainer Peter Bosz voorlopig ook Matteo Dams bij de groep. De Jong PSV-verdediger kan op dezelfde positie uit de voeten. PSV speelt op 4 augustus zijn eerste officiële wedstrijd. Dan is Feyenoord de tegenstander in het duel om de Johan Cruijff Schaal.