Chelsea brengt statement naar buiten na racismerel

Chelsea treedt met statement naar buiten na racismerel: 'Volstrekt onaanvaardbaar'

17 juli om 09:15
Laatste update: 17 juli om 09:18

Chelsea neemt in een statement afstand van de racistische en discriminerende teksten van de Argentijnse nationale ploeg. Binnen de selectie van The Blues is een rel ontstaan, omdat middenvelder Enzo Fernández hoofdrolspeler in het incident is.

Tijdens de festiviteiten van de winst van de Copa América zongen de Argentijnse spelers een racistisch lied over de nationale ploeg van Frankrijk. "Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman", klonk het. Het werd vastgelegd door Fernández, waarop Chelsea-ploeggenoot Wesley Fofana reageerde. 'Voetbal in 2024: ongeremd racisme'.

Fofana en Axel Disasi en Malo Gusto, eveneens Franse spelers van Chelsea, hebben Fernández al ontvolgd op social media. Via de officiële kanalen verdedigt Chelsea de normen en waarden van de club. 'Chelsea vindt alle vormen van discriminerend gedrag volstrekt onaanvaardbaar', begint het statement. 'We zijn er trots op een diverse, inclusieve club te zijn waar mensen uit alle culturen, gemeenschappen en identiteiten zich welkom voelen.'

Via Instagram bood Fernández al excuses aan voor zijn uitspraken. 'We waarderen de publieke verontschuldiging van onze speler en zullen dit gebruiken als een kans om te leren', schrijft Chelsea. De club gaat intern onderzoek doen naar het voorval.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!