Van der Velden verruilt AZ voor Castellón

'Nederlandse enclave bij Castellón groeit: Schreuder en co. 'beroven' AZ'

17 juli om 08:25
Laatste update: 18 juli om 14:05

De Nederlandse enclave bij CD Castellón breidt uit. De Spaanse eerstedivisionist, waar Dick Schreuder aan het roer staat, neemt Nick van der Velden over van AZ, meldt De Telegraaf, dat spreekt van een 'beroving'.

Van der Velden staat in Nederland te boek als een trainerstalent. De 42-jarige Van der Velden, die afgelopen seizoen voor de groep stond bij AZ O16, maakt naar verluidt voor tienduizenden euro's de overstap naar Castellón. In Spanje wordt hij toegevoegd aan de technische staf van Schreuder en diens assistent Johan Plat.

Bij Castellón tekent Van der Velden een verbintenis voor één seizoen. 'Dat de Amsterdammer goed in de markt ligt, blijkt ook uit het feit dat de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax, Marijn Beuker, zeer van hem is gecharmeerd', schrijft de ochtendkrant. Van der Velden geeft echter de voorkeur aan een buitenlands avontuur.

Van der Velden wil bij Castellón vlieguren maken, klinkt het. De ambitieuze club uit Spanje promoveerde vorig seizoen onder Schreuder. Komend seizoen speelt Castellón op het tweede niveau. Van der Velden, die als speler uitkwam voor onder meer AZ, FC Groningen en NEC, komt naast Schreuder en Plat nog meer landgenoten tegen: Mats Seuntjens, Jozhua Vertrouwd en Daijiro Chirino staan ook onder contract bij Castellón.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!