Lukaku wil naar Napoli en samenwerken met Conte

'Lukaku mikt op hereniging met Conte en kiest volgende bestemming uit'

17 juli om 07:47

Romelu Lukaku heeft zijn zinnen gezet op een move naar SSC Napoli, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De 31-jarige spits wil graag herenigd worden met trainer Antonio Conte.

Lukaku is na een uitleenperiode bij AS Roma teruggekeerd bij Chelsea, waar hij nog tot medio 2026 onder contract staat. De spits is voornemens om The Blues opnieuw te verlaten en wil graag naar Napoli verkassen. In Napels is Conte sinds begin juni de eindverantwoordelijke. Zowel Lukaku als de 54-jarige Italiaan zien een nieuwe samenwerking zitten, klinkt het. 

Bij Internazionale, waar Lukaku een van zijn meest succesvolle periodes als voetballer kende, speelde de aanvaller al 95 officiële wedstrijden onder Conte. Napoli kan wel pas werk maken van de komst van Lukaku, als Victor Osimhen vertrekt. Als de Nigeriaanse spits verkocht is, voeren I Partenopei het tempo van de gesprekken met Chelsea op.

Lukaku is ondertussen bereid te wachten op het vertrek van Osimhen, voor wie er nog geen concrete aanbiedingen zijn binnengekomen in Napels. Momenteel geniet Lukaku nog van een vakantie, nadat hij met België in de achtste finales van het EK werd uitgeschakeld door Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!