Vertonghen gaat seizoen door bij Anderlecht

Vertonghen (37) weet van geen ophouden en gaat door: 'Verhaal nog niet voorbij'

17 juli om 07:26

Jan Vertonghen gaat nog een jaar door bij RSC Anderlecht. De 37-jarige verdediger, die onlangs een punt zette achter zijn interlandloopbaan, heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd.

In een paginagrote advertentie maken Vertonghen en Anderlecht het nieuws wereldkundig. 'Ons verhaal is nog niet voorbij', valt er te lezen. De Belg ligt tot de zomer van 2025 vast bij Paars-Wit, zonder een optie voor nog een seizoen. "Ik was duidelijk nog niet klaar om afscheid te nemen van Anderlecht. Ik voel mezelf helemaal thuis hier en ik voel ook de waardering van de fans en van de mensen binnen de club", licht hij toe in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Dat heeft me ervan overtuigd om er nog een jaartje bij te doen", gaat Vertonghen verder. Jesper Fredberg, CEO Sports bij Anderlecht, is eveneens blij met de verlenging. "Jan is de voorbije twee jaar een cruciaal onderdeel geweest van Anderlecht. Je ziet gewoon zijn passie en het geloof dat hij heeft in ons project."

Vertonghen hervat na een voortijdige EK-uitschakeling met België eind deze week de training. De oud-speler van Ajax, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur en Benfica staat voor zijn negentiende seizoen als profvoetballer. In 2006 dwong hij een plek af in de hoofdmacht van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!