Klopp blijft bij sabbatical en wordt geen bondscoach Engeland

'Nieuws voor Engelse voetbalbond: potentiële Southgate-opvolger bedankt'

17 juli om 07:07

Engeland hoeft niet op Jürgen Klopp te rekenen als nieuwe bondscoach. De Duitser, die eind vorig seizoen stopte als manager van Liverpool, houdt zich aan zijn sabbatical, meldt The Telegraph.

Na het vertrek van Gareth Southgate, die na de verloren EK-finale na acht jaar besloot te stoppen als keuzeheer, heeft de Engelse voetbalbond FA een vacature. In Engelse media wordt volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers en onder meer de namen van Pep Guardiola en Klopp passeren de revue. Laatstgenoemde heeft geen intenties om van zijn plannen af te wijken, klinkt het.

Klopp kondigde bij zijn afscheid bij Liverpool een sabbatical van een jaar aan. Een 'U-turn' gaat er niet komen, meldt het Engelse medium. Als Engeland wil wachten op Klopp, moet er een tussenpaus of interim-bondscoach worden aangesteld. In juli 2025 wil de Duitser weer terugkeren als trainer. De FA heeft echter geen garanties dat Klopp tegen die tijd wil instappen. Dat Engeland hem volgend jaar gaat benaderen, is 'hypothetisch'.

Southgate mocht aanblijven van de FA, maar vond het zelf na acht jaar tijd voor een nieuwe bondscoach voor de groep. Met de 53-jarige keuzeheer speelde Engeland twee EK-finales. Beiden gingen verloren.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!