'Verbolgen Tadic stopt na teleurstellend EK als international van Servië'

'Tadic neemt ingrijpend besluit en stopt als international van Servië'

16 juli om 23:12

Volgens het Servische medium Telegraf komt Dusan Tadic niet langer uit voor de nationale ploeg van Servië. De 111-voudig international zou verbolgen zijn over zijn marginale rol op het EK in Duitsland en de manier waarop bondscoach Dragan Stojkovic hem behandelt. 

'In de toekomst zal het Servische voetbalteam spelen zonder aanvoerder Dusan Tadic', pakt het Servische medium groots uit. 'De redenen zijn nog niet officieel bekend, maar het valt te raden dat alles brak op het EK. Toen uitte hij publiekelijk kritiek op de beslissingen van de bondscoach, die hem passeerde voor de wedstrijden tegen Engeland en Denemarken.'

Volgens Telegraf was Tadic 'depressief' na de duels op het EK en beet de aanvoerder van Servië zichtbaar op zijn tong in TV-interviews. Volgens de Serviërs was een uitspraak van bondscoach Stojkovic de druppel die de emmer deed overlopen. De oefenmeester verwees naar 'leiders' Harry Kane en Alvaro Morata - aanvoerders van respectievelijk Engeland en Spanje - die 'zonder misbaar' het veld verlieten voor een wissel. Dat leek een sneer naar Tadic te zijn. 

In 111 interlands voor Servië was Tadic 23 keer trefzeker en gaf hij veertig assists. 

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!