'FA wil Guardiola, interim-bondscoach moet stoeltje voorlopig warmhouden'

'FA wil wachten op droomkandidaat Guardiola en bedenkt tussenoplossing'

16 juli om 22:46
Laatste update: 17 juli om 00:10

Een opmerkelijk gerucht uit Engeland: volgens The Independent is de Engelse voetbalbond bereid te wachten met het aanstellen van een opvolger van Gareth Southgate tot het moment dat Pep Guardiola vrijkomt. De manager van Manchester City zou in 2025 de nieuwe bondscoach van Engeland moeten worden. 

De FA zou overwegen tot die tijd een interim-manager aan te stellen die het stoeltje van Guardiola warm houdt. 'Hoewel het niet de eerste keuze van de bond is, is Guardiola zo'n goede kandidaat dat het scenario in ieder geval overwogen wordt', valt er te lezen. Wie de rol van interim-coach zou moeten vervullen, wordt niet besproken. 

Guardiola heeft eerder geflirt met het idee bondscoach te worden en Brazilië zou wat dat betreft hoog op zijn lijstje staan. De Engelsen hoeven volgens The Independent overigens niet te vrezen dat Guardiola aan de slag gaat als bondscoach van plaaggeest en EK-winnaar Spanje. Volgens het medium identificeert Guardiola zich namelijk als Catalaan. 

Het contract van Guardiola bij Manchester City loopt tot medio 2025. De 53-jarige coach staat sinds 2016 voor de groep bij The Citizens. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!