Ajax laat jeugdexponent Sarfo gratis vertrekken

Ajax ziet jeugdexponent voor niks vertrekken naar club van Parry in België

16 juli om 18:58

Raphaël Sarfo gaat zijn loopbaan vervolgen bij Patro Eisden. Het contract van de verdediger liep af bij Ajax, waardoor hij transfervrij de overstap maakt naar de Belgische club.

Patro Eisden, de club van Vitesse-kwelgeest Coley Parry, maakt de komst van Sarfo dinsdag bekend. Bij de club die uitkomt op het tweede niveau van België, tekent de twintigjarige rechtsback voor twee jaar. Stijn Stijnen, de trainer en sportief directeur van Patro Eisden, geeft tegenover de clubkanalen tekst en uitleg over de transfer. "We zochten een jong profiel op de rechtsbackpositie. Raphaël heeft een goed profiel en de gesprekken die ik had met hem stonden me aan."

Daarmee komt er een einde van een periode van twaalf jaar bij Ajax voor Sarfo. Vorig jaar tekende de geboren Amsterdammer een éénjarig contract, met de optie voor nog een jaar. Die optie is niet gelicht, want Sarfo komt transfervrij over. Bij Ajax kwam hij tot in totaal dertig optredens in de Keuken Kampioen Divisie bij de beloften. 

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!