Greenwood bereikt persoonlijk akkoord met Olympique Marseille

'Greenwood bereikt persoonlijk akkoord en is hard op weg naar Frankrijk'

16 juli om 17:45
Laatste update: 16 juli om 17:52

Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Mason Greenwood, zo meldt The Athletic. Eerder werd er door de Fransen al een overeenkomst gesloten met Manchester United, de club waar de aanvaller onder contract staat.

Volgens The Athletic zijn de betrokken partijen nu bezig om alles op papier te zetten om de transfer af te ronden. 'Greenwood moet nog naar Frankrijk afreizen, de medische keuring doorstaan en zijn handtekening op papier zetten om de transfer als voltooid te beschouwen', zo valt er te lezen.

Vorige week werd er tussen Marseille en United een akkoord gesloten over de transfersom. Beide partijen werden het eens over een vaste transfersom van 27,6 miljoen euro plus vier miljoen euro aan bonussen. Ook hebben The Red Devils een flink doorverkooppercentage bedongen in de deal. Greenwood gaat naar alle waarschijnlijkheid in Frankrijk een contract tekenen tot de zomer van 2029.

De burgemeester van Marseille, Benoit Payan, liet eerder weten geen voorstander te zijn van de komst van Greenwood. "Ik wil niet dat mijn club beschaamd wordt", vertelde hij. "Het gedrag van Greenwood is onaanvaardbaar. Het slaan van zijn vrouw... Ik zag beelden die mij diep chocueerden."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!