'Besiktas aast op David Neres'

Turkse geruchten: Van Bronckhorst wil oud-Ajacied, president zet alles op alles

16 juli om 16:51
Laatste update: 18 juli om 22:13

David Neres geniet interesse van Besiktas. Volgens het Turkse Fanatik ziet Giovanni van Bronckhorst de speler van Benfica graag komen.

Volgens Turkse geruchten heeft Hüseyin Yücel, Neres hoog op zijn lijstje staan. De vice-president van Besiktas zou verwoede pogingen doen om de aanvaller over te nemen van Benfica. Giovanni van Bronckhorst staat aan het roer bij de Turkse grootmacht. De trainer kent de Braziliaan ongetwijfeld nog uit zijn tijd bij Ajax. Neres was een van de sleutelfiguren in het successeizoen van de Amsterdammers in 2018/2019, toen de dubbel gewonnen werd en de halve finale van de Champions League werd behaald.

Neres kwam afgelopen seizoen 35 keer in actie voor Benfica. Daarin scoorde hij vijf doelpunten en gaf hij tien assists. Neres heeft nog een contract tot medio 2027 bij Benfica. Zijn marktwaarde bedraagt 25 miljoen euro. In alle competities kwam Neres tot 83 wedstrijden voor de Portugese topclub, waarmee hij in zijn eerste seizoen direct beslag legde op de landstitel. Daarin scoorde de achtvoudig Braziliaans international zeventien keer en verzorgde hij 26 keer een assist. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!