Janse doet belofte bij kampioenschap Ajax

Ajax-talent doet belofte bij behalen van titel: 'Dat vind ik een prima deal'

16 juli om 16:21

Dies Janse hoopt komend seizoen minuten te maken in de hoofdmacht bij Ajax. De verdediger maakt tijdens de voorbereiding een goede indruk op nieuwbakken trainer Francesco Farioli, maar de jongeling blijft nuchter.

Op dit moment is Janse met het eerste elftal mee op trainingskamp. Hij kreeg het twee dagen van tevoren te horen van de club. "Het is echt iets geweldigs, je zit opeens in een spelersbus met allemaal grote namen. Het is wel even wennen", vertelt hij aan AT5

Onder meer door de afwezigheid van EK-ganger Ahmetcan Kaplan wist Janse zich in de kijker te spelen bij Farioli, die gecharmeerd is van de verdediger. "Je moet gewoon ballen tonen en niet meegaan met de kudde", stelt het talent. "Ik probeer gewoon mezelf te zijn en geen dingen doen die ik normaal ook niet zou doen."

Farioli liet voor het interview weten dat hij van de kwaliteiten van Janse geniet. "Dat is mooi om te horen. Het is alleen maar mooi als de trainer je waardeert", reageert de jongeling, die zich vooral richt op het maken van minuten in Jong Ajax, maar ook op kansen hoopt in de hoofdmacht. "Hier en daar probeer ik ook aan te sluiten bij Ajax 1."

Onlangs heeft Janse zijn tractorrijbewijs gehaald en dit zorgde voor verbazing op de club. "Ik moest destijds een training missen omdat ik mijn trekkerrijbewijs moest halen. Daar keken ze wel even vreemd van op. Maar ik heb wel de afspraak gemaakt dat ik nog een keertje op de trekker naar de club kom", lacht hij. Komt Janse op de tractor naar het Museumplein als Ajax dit jaar kampioen wordt? "Dat vind ik een prima deal."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!