Ten Voorde over Weghorst en Lammers Twente

Twente streept namen van Weghorst en alternatief door: 'Komt niet eens praten'

17 juli om 06:17
Laatste update: 17 juli om 10:33

Wout Weghorst tekent nooit meer voor FC Twente. Dat geluid klinkt in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. De spits werd gelinkt aan de Tukkers, maar mede door een goed EK lijkt een transfer van de baan.

"Ik denk dat hij nooit meer bij FC Twente tekent", steekt Ten Voorde van wal in de AD-voetbalpodcast. "Toen hij de eerste goal maakte tegen Polen voor Oranje, appte ik Arnold Bruggink (technisch directeur FC Twente, red): Daar gaat 'ie. Had hij de Brobbey-rol gehad, dan was hij betaalbaar geweest. Dan staan de clubs niet in de rij voor Wout Weghorst. Dat is nu een ander geval."

Het is een publiek geheim dat Weghorst altijd al voor FC Twente heeft willen spelen. De spits zat vroeger als fan op de tribunes. Een transfer leek daarom in de maak, maar toen bekend werd dat ook Ajax interesse had in de aanvaller, leek zijn voorkeur naar de Amsterdammers uit te gaan. Ook AS Roma werd gelinkt aan de spits van Burnley, dat door het goede EK van Weghorst hoopt te cashen. De Oranje-international heeft nog een contract tot medio 2025.

Ook Sam Lammers niet naar FC Twente

Door de mislukte transfer van Weghorst moet FC Twente in ieder geval doorschakelen. De Tukkers hadden hun pijlen ook gericht op FC Utrecht-uitblinker Sam Lammers. De spits werd door de Domstedelingen gehuurd van Rangers FC en maakte veel indruk. Ook door die naam kan echter een streep. "Die verdient zó’n salaris in Glasgow dat hij niet eens komt praten in Enschede", aldus Ten Voorde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!