Mats Seuntjens dankt broer Ralf en tekent bij Castellón

Geen NAC, maar Spanje voor Seuntjens: 'Deed veel pijn dat ik niets meer hoorde'

16 juli om 14:14

Mats Seuntjens bevestigt dat hij de overstap maakt naar CD Castellón, de club van coach Dick Schreuder. De 32-jarige aanvaller besloot vol voor het Spaanse avontuur te gaan, nadat NAC Breda hem in de kou had laten staan.

Seuntjens is RKC Waalwijk bijzonder dankbaar, maar hij hoopte deze zomer op een terugkeer naar NAC. Dat liep anders. "Het liefst hou ik mijn mond over alles…", zucht Seuntjens in gesprek met Voetbal International. "Ik was bereid om tot de laatste dag van de window te wachten op die club. Ik wilde net die speler zijn die niet alleen beloofde terug te keren, maar het ook écht deed. Dat ik toen ineens niets meer hoorde, dat deed pijn. Veel pijn."

NAC maakte een andere keuze, maar Seuntjens hoorde lange tijd niets. "Nee, dat is óók een antwoord. En uiteindelijk belde technisch directeur Peter Maas me vorige week alsnog. De trainer (Carl Hoefkens, red.) koos liever voor een ander type. Ah, wat baalde ik. Nog steeds eigenlijk als ik daar over nadenk. Maar heel eerlijk: ik vond het ook wel sterk dat hij zo straight en open was. Natuurlijk had die mededeling eerder gekund, maar Peter is bezig met de opbouw van een Eredivisie-selectie. Die heeft echt wel meer aan zijn hoofd dan Mats Seuntjens hoor."

Na het belletje van NAC, had Seuntjens meteen in zijn hoofd dat hij naar Zuid-Europa wilde. Broer Ralf Seuntjens bracht de bal aan het rollen. "Ralf hoorde via-via dat trainer Dick Schreuder nog een aanvallende middenvelder zocht bij Castellón. Hij had hem meteen opgebeld en gezegd dat ik er wel oren naar had en nog geen club had. Toen heeft Dick direct contact met me opgenomen. Het ging echt ontzettend snel, er was meteen een klik. We hadden een heel goed gesprek en voor ik het wist waren de vliegtickets geboekt."

Seuntjens wordt de opvolger van Haris Medunjanin, die verder gaat als assistent-trainer. "Haris speelde als nummer tien, soms als tweede spits. Ik word van dat idee wel warm", besluit de aanvaller, die met Castellón zal uitkomen op het tweede niveau van Spanje.