'Ajax-verdediger Sutalo transferdoelwit van Leverkusen'

Kicker: Ajax-verdediger Sutalo is transferdoelwit van Duits kampioen Leverkusen

16 juli om 13:10

Bayer Leverkusen ziet in Josip Sutalo een transferdoelwit voor komende zomer. Dat meldt nu ook het toonaangevende Kicker, in navolging van berichten in Italiaanse media. Ajax staat zoals bekend open voor een vertrek van de 24-jarige Kroaat.

Leverkusen zat vorige zomer al op het vinkentouw voor Sutalo, maar toen trok Ajax aan het langste eind. De Amsterdammers betaalden ruim twintig miljoen euro voor de centrale verdediger, die echter deelde in de malaise in de Johan Cruijff Arena. De Kroatische EK-ganger, die veelal een onzekere indruk maakte, mag na één jaar alweer vertrekken, omdat Ajax inkomsten moet genereren om zelf de transfermarkt op te kunnen.

Gianluca di Marzio schreef vorige week dat Fiorentina de interesse in Sutalo nieuw leven inblaast. De Italiaanse transferexpert noemde toen onder anderen Leverkusen als concurrent. Volgens Kicker zit de Duitse kampioen daadwerkelijk achter de mandekker aan. 'Vanuit Nederland wordt echter gezegd dat Sutalo slechts beperkt Engels spreekt en dat de communicatie een probleem was. Zal het wat worden tussen hem en Bayer?', besluit het voetbalblad.

Sutalo heeft nog een contract tot medio 2028 bij Ajax. Hij sloot deze week weer aan bij de selectie van Francesco Farioli, nadat hij na het EK nog van een vakantie genoot.