Ramaj verrast door snelle vertrek Ten Rouwelaar bij Ajax

Ramaj wordt 'verrast' bij Ajax: 'Het is zijn keuze, mocht hem graag als persoon'

16 juli om 13:07
Laatste update: 16 juli om 13:08

Diant Ramaj is verrast door het snelle vertrek van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar bij Ajax. Laatstgenoemde was slechts twee maanden werkzaam in Amsterdam, want hij kon de kans om bij Manchester United aan de slag te gaan niet laten gaan.

"Het is zijn keuze. Ik wens hem het beste", zegt Ramaj in gesprek met Ajax Life. "In de korte tijd dat hij hier was, heb ik goed met hem gewerkt en spraken we fijn. Ik mocht hem graag als persoon. Het was alleen wel erg kort. Ik was uiteraard wel verrast door zijn snelle vertrek, maar ja, zo gaan die dingen."

Vervolgens wordt Ramaj gevraagd naar de rol van een keeperstrainer. De goalie beaamt dat dat 'heel belangrijk' is voor hem. "Want ik sta elke dag met diegene op het trainingsveld. Een keeperstrainer is voor mij net zo belangrijk als de overige trainers zijn voor de veldspelers", legt hij uit. "Een goede keeperstrainer kan je naar een hoger plan tillen. Ik heb in mijn relatief korte tijd bij Ajax al veel keeperstrainers gezien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met allen goed heb gewerkt."

Met Ajax is Ramaj zich op trainingskamp aan het voorbereiden op het tweeluik met VK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. "De weken vliegen voorbij", stelt de doelman. "We zetten elke week zichtbare stappen vooruit. Er stromen nog altijd jongens in. Het gevoel tot dusver is goed. Er is natuurlijk nog genoeg werk aan de winkel. Dat is normaal, maar ik denk dat we op tijd klaar zijn voor het tweeluik met Vojvodina."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!