Van der Gijp betaalt fors bedrag voor VI-afwezigheid

Van der Gijp moest fors betalen voor VI Oranje-afwezigheid: 'Word er moe van'

16 juli om 11:26

René van der Gijp moest een flink bedrag betalen voor zijn afwezigheid tijdens een uitzending van Vandaag Inside. Dat onthult de oud-voetballer bij de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Vandaag Inside Oranje was de afgelopen vier weken elke dag te zien op de buis. Van der Gijp is blij dat het erop zit. "Vier weken is lang", steekt de oud-voetballer van wal. "Het is gewoon normaal geworden om elke dag op tv te komen. Je moet zelfs betalen als je een keertje wegblijft voor degene die je vervangt."

"Job Knoester zat er toen. Dat kostte 1500 euro. Dat wordt van mijn salaris ingehouden", onthult Van der Gijp. "Hij is wel streng, die John de Mol", lacht Michel van Egmond. "Ja, het gaat helemaal nergens over. Ik word er soms wel een beetje moe van. Die tv-wereld is leuk, maar je moet er niet te lang over nadenken, want dat schiet niet op."

Van der Gijp kon tweemaal niet bij een uitzending aanwezig zijn vanwege het afstuderen en de verjaardag van zijn zoon. Zijn dubbele afwezigheid kostte Van der Gijp in totaal dus drieduizend euro.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!