Akpom over vertrek bij Ajax

Ajacied open en eerlijk: 'Zo niet, dan is het misschien beter om verder te kijken'

16 juli om 10:54
Laatste update: 19 juli om 15:55

Chuba Akpom durft niet te zeggen of zijn toekomst bij Ajax ligt. De spits vertrekt mogelijk na één seizoen bij de Amsterdammers, maar zolang er niets concreet is focust de Engelsman zich op zijn huidige club.

Het is inmiddels een publiek geheim dat Ajax spelers moet verkopen om weer spelers aan te kunnen trekken. Akpom wordt gevraagd naar de situatie van de Amsterdammers. "Om eerlijk te zijn, weet ik niet alles van de situatie", steekt de spits van wal tegenover de NOS. "Wat ik heb geleerd in mijn carrière, is dat ik mij moet focussen op wat er op het veld gebeurt. Als je je op dingen buiten het veld gaat concentreren, dan raak je afgeleid."

"Ik weet niet of ik hier volgende week of aan het einde van de transferperiode nog ben, maar iedere dag dat ik hier kom, train ik alsof ik hier blijf en speel ik hier alsof ik hier blijf", gaat Akpom verder. "Als er iets verandert, dan verandert er iets. Zo niet, dan blijf ik hier."

Akpom benadrukt dat hij zich geliefd wil voelen in Amsterdam. "Ik wil dat iemand wil dat ik hier ben", zegt hij. "Ik wil niet nog een jaar op de bank zitten en tweede spits zijn. Als ik meer ga spelen, dan blijf ik hier graag. Zo niet, dan is het misschien beter om verder te kijken."

Een eventueel vertrek ligt in ieder geval niet aan de komst van Francesco Farioli. "Ik zou graag onder deze nieuwe trainer willen werken, om eerlijk te zijn. Iedereen zegt hetzelfde over hem. Ik heb echt genoten van de afgelopen maand. We zullen zien hoe het gaat."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!