'Barça denkt aan goedkope Wendel van Zenit'

'Barça ziet in Zenit-Braziliaan goedkoper alternatief voor Kimmich en Zubimendi'

16 juli om 09:58

FC Barcelona heeft zijn oog laten vallen op Zenit Sint-Petersburg-middenvelder Wendel. De 26-jarige Braziliaan wordt als goedkoper alternatief gezien voor spelers als Joshua Kimmich en Martin Zubimendi.

Kimmich ligt al enige tijd in de clinch met Bayern München over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2025 af, waardoor het voor Der Rekordmeister een kwestie is van verlengen of verkopen. De Duitse international zou in dat laatste geval zo'n dertig à veertig miljoen euro moeten kosten, weet Diario SPORT. Dat bedrag lijkt behapbaar voor Barça, maar dat geldt momenteel niet voor zijn salaris van zo'n twintig miljoen per jaar. 

Zubimendi heeft juist weer een te hoog prijskaartje. De Spaanse international mag van Real Sociedad alleen voor zestig miljoen euro weg. Dat is de hoogte van de transferclausule in zijn contract. Ook teamgenoot Mikel Merino, eveneens actief op het EK met La Roja, werd al in verband gebracht met een overstap naar Barça, maar ook zijn komst is geen abc'tje. De armlastige Catalanen, die al een forse inspanning willen verrichten voor de komst van Nico Williams, zoeken daarom naar andere, goedkopere opties om de positie van nummer zes te versterken.

Het Russische Sport-Expressen beweert dat Barcelona de zinnen heeft gezet op Wendel, die het favoriete 'Plan B' zou zijn in Camp Nou. Zenit is bereid om mee te werken aan een transfer van de Braziliaanse middenvelder en verlangt zo'n twintig miljoen euro. Datzelfde bedrag betaalden de Russen in 2020 aan Sporting Portugal.

Wendel, die nog geen A-interlands speelde voor het nationale team, groeide de afgelopen jaren uit tot een belangrijke schakel voor Zenit. In 124 wedstrijden scoorde hij 26 keer en gaf hij 25 assists. 

Het zakendoen met Russische clubs ligt sinds de oorlog in Oekraïne gevoelig. Zo zag Ajax eerder af van de komst van Eduard Spertsyan.