United denkt aan De Ligt of Yoro

'De Ligt in United-wachtkamer: Engelse grootmacht onderzoekt eerst komst Fransman'

16 juli om 09:29

Manchester United geeft momenteel de voorkeur aan de komst van Leny Yoro boven die van Matthijs de Ligt. Dat meldt The Athletic. De transfer van de Nederlander is echter allesbehalve van de baan.

Volgens het doorgaan goed ingevoerde The Athletic wordt er zowel bij een eventuele transfer van Yoro als bij De Ligt vooruitgang geboekt. De verwachting is echter dat United niet allebei de verdedigers aan wil trekken. De voorkeur gaat momenteel uit naar Yoro. De deal met De Ligt ziet er relatief eenvoudig uit voor The Mancunians als ze besluiten door te zetten. Daarom onderzoeken ze eerst of Yoro overtuigd kan worden.

Yoro’s eerste keuze is een transfer naar Real Madrid. De Madrilenen hebben nog geen indicatie gegeven wat ze willen betalen en Lille heeft al een bod van United geaccepteerd. De Fransman heeft nog een contract tot medio 2025 en dus geeft Lille de voorkeur aan een transfer naar United. Het achttienjarige talent moet uiteindelijk beslissen of hij naar de club van Erik ten Hag wil. Mocht dat uiteindelijk gebeuren, dan is de kans groot dat de deal met De Ligt klapt.

Na de komst van Joshua Zirkzee is United naarstig op zoek naar een centrale verdediger. Er moet een linker- en rechtercentrale verdediger komen. Twee biedingen op linkspoot Jarrad Branthwaite werden al afgewezen door Everton. Voor rechts in het centrum zijn De Ligt en Yoro dus in beeld, terwijl ook Jonathan Tah van Bayer Leverkusen genoemd wordt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!