'PSV denkt aan 15 à 16 miljoen voor Van den Berg'

'PSV denkt aan bedrag van 15 à 16 miljoen euro voor defensieve topkandidaat'

16 juli om 09:25

Sepp van den Berg is de gewenste kandidaat om de defensie van PSV te versterken, maar technisch directeur Earnest Stewart zal 'gigantisch in de buidel moeten tasten'. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV nam Ryan Flamingo al over van FC Utrecht, maar na het vertrek van André Ramalho is er nog een vacature rechts centraal in de defensie. Trainer Peter Bosz hoopt het gemis van de Braziliaan snel op te vangen. Van den Berg staat daarvoor bovenaan het lijstje. Eerder werd al duidelijk dat Liverpool een vraagprijs van twintig miljoen euro hanteert, maar de Nederlandse kampioen hoopt voor iets minder zaken te doen.

Volgens het ED denkt PSV aan een bedrag van vijftien à zestien miljoen euro voor Van den Berg. Het is nog altijd een stevig bedrag voor de Eindhovenaren. Momenteel gelden Hirving Lozano en Jerdy Schouten als de duurste aankopen in de clubgeschiedenis met een transfersom van vijftien miljoen. De 22-jarige Nederlandse verdediger moet dat dus minimaal evenaren. Bovendien heeft PSV nog concurrentie van onder meer VfB Stuttgart.

Van den Berg zou zelf al hebben aangegeven dat hij niet onwelwillend tegenover een transfer naar PSV staat. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor FSV Mainz 05, waar hij een vaste waarde was.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!