'Ajax benaderde Mats Hummels'

'Ajax benaderde Hummels, transfervrije Duitser kiest voor Italië'

16 juli om 08:58

Ajax heeft tevergeefs een lijntje uitgegooid naar Mats Hummels. Volgens Gianluca di Marzio klopten de Amsterdammers aan voor de ervaren Duitse verdediger, maar kregen ze nul op het rekest.

Hummels is transfervrij na zijn vertrek bij Borussia Dortmund. Ajax, dat ook wordt gelinkt aan Daniele Rugani, zou daardoor zijn kans schoon hebben gezien, maar de 35-jarige mandekker had geen oren in een overstap naar de Johan Cruijff Arena. Ook Saudische clubs wees hij af. Een aanbieding van Bologna lijkt Hummels nu wél te accepteren, schrijven Di Marzio en Sky Sport Italia.

I Rossoblù eindigde het afgelopen seizoen knap als vijfde in de Serie A, maar betaalt nu de prijs voor het succes. Trainer Thiago Motta vertrok naar Juventus, Joshua Zirkzee maakte een toptransfer naar Manchester United en Riccardo Calafiori is hard op weg naar Arsenal. Zodra die laatste deal is afgerond, wil Bologna doorpakken voor Hummels. De 78-voudig international, die geen deel uitmaakte van de EK-selectie van Duitsland, kan drie miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Bologna ook gecharmeerd van Dallinga

Overigens is Hummels niet de enige nieuwe verdediger die Bologna op het oog heeft. Logan Costa moet voor zo'n twintig miljoen euro overkomen van Toulouse. Daarnaast zijn de Italianen gecharmeerd van nóg een speler van de Ligue 1-club: Thijs Dallinga. De Nederlandse spits moet mogelijk landgenoot Zirkzee doen vergeten in het Stadio Renato Dall'Ara. Evann Guessand van OGC Nice is ook nog in beeld voor die vacature.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!