Wellenreuther: 'Feyenoord en Priske echt goede match'

Priske zorgt voor verandering bij Feyenoord: 'We moeten dat leren en omarmen'

16 juli om 07:14

Timon Wellenreuther is enthousiast over de nieuwe Feyenoord-trainer Brian Priske. De doelman denkt dat de Deen goed bij de Rotterdammers past.

Feyenoord wist zijn eerste oefenduels onder Priske te winnen van FC Dordrecht (0-4) en KRC Genk (3-1). De Deen hanteert voorlopig een 3-4-3 formatie. "Het is een ander systeem met andere patronen in balbezit en bij balverlies. We moeten dat leren en omarmen, maar iedereen is er vooralsnog blij mee", vertelt Wellenreuther aan RTV Rijnmond. "Dat heeft wel wat tijd nodig en we zullen de komende weken zien hoe dat gaat. Voor mij maakt het niet heel veel uit, want ik speel graag ver voor mijn doel. Dat komt ook omdat onze verdediging altijd hoog staat."

Wellenreuther voelt een klik met de opvolger van Arne Slot. "Ik heb een goede indruk van hem. Het is een aardige vent en een harde werker. We zijn blij dat hij er is en we wachten op de eerste echte wedstrijd om te laten zien aan onze fans hoe goed we spelen en hoe goed Priske is. Hij helpt ons en wij helpen hem, het is echt een goede match tot nu toe. We zijn blij met hem."

Met Priske aan het roer hoopt Feyenoord een gooi te doen naar het kampioenschap. "We willen vechten voor de titel en er alles aan doen om het de anderen lastig te maken ons te verslaan. Dan gaan we wel zien wat daaruit komt."

Wellenreuther over plekje bij Die Mannschaft

Zelf krijgt Wellenreuther de kans om zich aan Priske te tonen, nu Justin Bijlow nog afwezig is. Ondanks zijn sterke optredens bij Feyenoord werd hij niet opgeroepen voor Duitsland tijdens het EK. "Het was te ver weg voor me. Ik ben blij met hoe het nu gaat, al zullen we zien hoe het in de toekomst gaat. Maar ik ben er niet mee bezig, al wil je er wel bij zijn als je de wedstrijden zit te kijken", besluit hij.