'Stewart zet jeugdopleiding PSV naar zijn hand'

'Stewart drukt zijn stempel bij PSV: vernieuwingen in Eindhovense jeugdopleiding'

16 juli om 06:55

Earnest Stewart is de jeugdopleiding van PSV naar zijn hand aan het zetten. Dat stelt het Eindhovens Dagblad, dat weet dat de technisch directeur veel veranderingen doorvoert op De Herdgang.

Onder meer de technische staf van Jong PSV ging al op de schop. Alfons Groenendijk is de nieuwe trainer en Tim Wolf (assistent) en Boy Waterman (keeperstrainer) sluiten eveneens aan. Wilfred Bouma blijft daarnaast aan als assistent. Bovendien werd Jan Vennegoor of Hesselink al aangesteld als technisch manager van de beloften.

Verder strikt PSV Aloys Wijnker als nieuwe hoofd opleidingen. Hij is momenteel nog werkzaam bij de KNVB en stond in het verleden al aan het hoofd bij de opleidingen van Vitesse en AZ. Ook wordt een transitiecoach in het leven geroepen, die talenten moet begeleiden die tussen het eerste elftal en de beloften pendelen. Wolf zal ook die functie voor zijn rekening nemen.

Het ED meldt dat de veranderingen uit de koker van Stewart komen. Ondertussen is de technisch directeur er ook in geslaagd om Madi Monamay aan te trekken. De Belgische verdediger komt over van Bayer Leverkusen en tekent voor drie jaar.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!