Farioli over komst Traoré bij Ajax

Farioli legt uit: 'Toen zei ik: we kunnen ophangen, ik weet genoeg'

15 juli om 23:48

Francesco Farioli is blij met de komst van Bertrand Traoré. De trainer van Ajax vertelt aan Voetbal International dat hij na een telefoongesprek wist dat de Amsterdamse club opnieuw met de 28-jarige aanvaller in zee moest gaan.

Traoré werd maandag gepresenteerd door Ajax. De buitenspeler komt transfervrij over van Villarreal CF en tekende voor twee seizoenen in Amsterdam. "We hebben wat interessante gesprekken gehad. Vanuit mij om mijn visie aan hem uit te leggen en natuurlijk om zijn feedback en gevoel te peilen. Ik wil zijn presentatie niet spoilen, maar het gedeelte waar ik blij van werd, was dat hij voelt dat zijn hoofdstuk bij Ajax nog niet gesloten was", laat Farioli optekenen.

"Of in elk geval niet op de manier waarop hij dat wilde. Toen hij dat zei, zei ik: Oké, we kunnen ophangen. Ik weet genoeg.", gaat de Italiaanse oefenmeester verder. "Vanaf daar is het vrij snel gegaan. Want hij is erg gemotiveerd om hier een nieuw hoofdstuk te schrijven." Traoré past in het plaatje van wat Farioli zocht. "Qua karakteristieken heeft hij alles wat ik zoek op die plek. Hij is een buitenspeler die naar binnen komt, linksbenig natuurlijk, met veel kwaliteit, maar ook power en snelheid om diepte te maken. Dat zijn de belangrijkste kwaliteiten die wij daar zoeken."

Het is nog onduidelijk of Traoré in actie kan komen tegen FK Vojvodina in de voorrondes van de Europa League. Ajax speelt op 25 juli en 1 augustus tegen de ploeg uit Servië.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!