Farioli lovend over Janse en Banel

Farioli licht Ajax-tweetal uit: 'Ze hebben hele goede dingen laten zien'

15 juli om 21:42

Francesco Farioli is enthousiast over Dies Janse en Jaydon Banel. Het jonge tweetal krijgt in de voorbereiding de kans zich te laten zien aan de trainer van Ajax.

Janse (18) en Banel (19) kregen in de eerste oefenwedstrijden de nodige speeltijd van Farioli. "Ik had vooraf alleen beelden gezien van Dies Janse en Jaydon Banel. Niet al te veel hoor, want het is een grote selectie. Maar sinds het moment dat zij zijn aangesloten, hebben ze heel goede dingen laten zien. Ik ben erg blij met hen allebei", laat de oefenmeester optekenen door Voetbal International.

Farioli vindt het 'niet fair' om meer spelers uit te lichten. "Sommigen hebben mijn twijfel weggenomen, bij anderen ben ik misschien iets meer gaan twijfelen en gaat het nu weer de goede kant op", zegt hij. "Dat is een proces, er zijn nog 180 minuten voor de spelers om zich te laten zien. Daarna zal ik mijn eerste beslissingen nemen. Die zullen niet definitief zijn, maar natuurlijk weten de spelers dan wie de wedstrijd starten en wie de wedstrijd afmaken. We staan open voor wat zij ons laten zien."

Ajax speelt nog twee oefenwedstrijden voor het echte werk, in de Europa League-voorrondes tegen FK Vojvodina, begint. Op 18 juli treffen de Amsterdammers Al Wasl, een dag later wacht een ontmoeting met Olympiakos.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!