Huiberts van PEC naar Beerschot

PEC doet zaken met Beerschot van Kuyt en zwaait 'kind van de club' uit

15 juli om 20:47

De wegen van PEC Zwolle en Dean Huiberts scheiden definitief. De 24-jarige middenvelder zet zijn carrière voort bij K Beerschot VA, de club waaraan hij het voorbije halfjaar al werd verhuurd.

Op het tweede niveau van België speelde Huiberts in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen al tien wedstrijden. Beerschot, waar Dirk Kuyt trainer is, kroonde zich tot kampioen van de Challenger Pro League. Huiberts mag het komend seizoen dus op het hoogste niveau in België laten zien. "Dean is een kind van de club en heeft zich altijd voor de volle honderd procent ingezet", zegt Gerry Hamstra, technisch directeur van PEC, op de clubsite.

"Vorig seizoen kwam Dean bij ons minder aan spelen toe. Op zijn leeftijd is wekelijks voetballen wel essentieel, waardoor een huurconstructie een goede oplossing bleek. Beerschot, dat afgelopen seizoen promoveerde, wilde Dean graag overnemen, waarna we in gesprek zijn geraakt en tot een akkoord zijn gekomen", zegt de td. "Ik wil Dean heel veel succes wensen in Antwerpen en benadrukken dat de deur in Zwolle altijd voor hem zal openstaan."

Huiberts kwam in 2019 via de jeugdopleiding van FC Twente bij PEC terecht. Hij speelde 98 officiële duels in de hoofdmacht van de Zwollenaren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!