AZ haalt doelman Zoet transfervrij over uit Italië

Kogel door de kerk: Zoet keert na vier jaar in Italië terug in de Eredivisie

15 juli om 18:59

AZ heeft de komst van Jeroen Zoet wereldkundig gemaakt. De doelman speelde vier jaar lang voor het Italiaanse Spezia, maar sinds deze zomer was hij transfervrij. Zoet werd afgelopen weekend al op Schiphol gespot. 

Zoet heeft bij AZ een contract tot de zomer van 2027 getekend. Hij is daar de opvolger van de vertrokken Matthew Ryan. Zoet moet samen met het talent Rome-Jayden Owusu-Oduro gaan concurreren om een plekje onder de lat bij de Alkmaarders. De routinier brengt met 277 Eredivisie-wedstrijden een hoop ervaring voor AZ. Zoet speelde zelfs nog elf interlands namens Oranje.

Voor Zoet is het in ieder geval een ideale oplossing om bij AZ terug te keren in Nederland. "Ik ben goed ontvangen bij AZ. De trainer heb ik in een eerder stadium al gesproken en vandaag ben ik op het prachtige trainingscomplex geweest. Daar sprak ik alvast kort met Bruno en Jordy voordat zij moesten trainen, met wie ik nog samen heb gespeeld bij Oranje. En verder zijn er natuurlijk veel jonge jongens. Ik heb veel zin in mijn nieuwe sportieve uitdaging."

Technisch directeur Max Huiberts legt uit waarom AZ dit buitenkansje graag wilde pakken. "De ervaring van Jeroen is één van de redenen." Ook legt Huiberts uit hoe de keeperssituatie bij AZ in elkaar zit. "Maarten Martens heeft vorige week uitgesproken hoe de keeperssituatie is. Na het vertrek van Maty krijgt Rome-Jayden de kans als eerste doelman. Daar hebben we veel vertrouwen in met elkaar. Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt."