Ajax verhuurt Gooijer aan PEC Zwolle

'Ajax bereikt overeenstemming en laat Gooijer vlieguren opdoen in Eredivisie'

15 juli om 18:44
Laatste update: 15 juli om 18:54

Ajax gaat Tristan Gooijer komend seizoen aan PEC Zwolle verhuren. Dat meldt De Telegraaf maandag. Er zou al een akkoord liggen tussen beide partijen.

Gooijer was afgelopen seizoen nog regelmatig actief voor het eerste van Ajax. De negentienjarige rechtsback mocht dertien keer opdraven voor het eerste van de Amsterdammers, maar hij heeft inmiddels ook al vijftig duels in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam. Met de aanwezigheid van Devyne Rensch en Anton Gaaei op rechts lijkt de concurrentie echter te groot voor Gooijer.

De in Blaricum geboren Gooijer ligt nog tot de zomer van 2026 vast. Het is niet bekend of er een koopclausule in het huurcontract is opgenomen. Gooijer speelde in de jeugd ook voor Almere City, maar de verdediger komt al sinds 2016 voor Ajax uit. Het talent van Ajax speelt het liefst als rechtsback, maar bij nood kan hij ook op andere verdedigende posities uit de voeten.

Voor PEC Zwolle is het binnenhalen van Gooijer een mooie slag. In een eerder stadium werden Thierry Lutonda (RKC Waalwijk) en Thomas Buitink (Vitesse) ook al gehaald. PEC eindigde afgelopen seizoen knap twaalfde in de Eredivisie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!