Heitinga zo goed als rond met Liverpool als assistent

'Slot en Liverpool op haar na rond met Nederlandse assistent-trainer'

15 juli om 18:31

Liverpool staat op het punt om John Heitinga aan de staf van Arne Slot toe te voegen. Dat meldt het lokale medium de Liverpool Echo. Eerder deze maand bevestigde Heitinga zelf al dat hij in gesprek was met Liverpool.

Nederlandse bronnen zouden aan de Liverpool Echo hebben gemeld dat de deal zo goed als rond is. Vorig seizoen was Heitinga nog assistent van David Moyes bij West Ham United. De Engelsman vertrok echter bij de club, waardoor de Nederlander ook naar een nieuwe baan op zoek kon. Een maand geleden viel zijn naam echter als assistent van Slot en niet veel later bevestigde hij dat er inderdaad gesprekken liepen.

Voor Slot zou de komst van Heitinga betekenen dat hij naast Sipke Hulshoff nog een Nederlandse rechterhand heeft. Ook performance coach Ruben Peeters kwam mee vanuit Feyenoord. Fabian Otte werd als keeperstrainer ook nog aan de staf van Slot toegevoegd. Heitinga heeft trainerservaring van Ajax, waar hij verschillende jeugdelftallen onder zijn hoede had, maar ook een korte periode het eerste elftal.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!