Ten Hag geeft interview voor eerste oefenduel

Ten Hag geeft inkijkje in kleedkamer: 'Heb dit gezegd in mijn speech'

15 juli om 18:20

Erik ten Hag heeft nog weinig eisen voor de eerste oefenwedstrijd van Manchester United. De coach wil zien hoe de spelers de trainingen van de eerste week implementeren, zegt hij tegen de clubkanalen voor het oefenduel met Rosenborg.

"Het is altijd spannend om zo’n nieuw seizoen in te gaan met een eerste wedstrijd. Daar kijk je echt naar uit. We hebben nu één week training gehad en we willen zien hoe snel de spelers dit al toepassen in de wedstrijd", vertelt Ten Hag over de eerste week van zijn voorbereiding. "Ik wil wel dat de spelers zich vandaag gedragen als Man United-spelers. Lastig te verslaan, team spirit met energie en intensiteit."

Ten Hag verklapt ook dat hij al een speech heeft gehouden zondag en hij vertelt wat daarin werd gezegd. "Ik heb gisteren een bespreking gehouden in de kleedkamer. Kijk naar de Copa América met Alejandro Garnacho daarin. Helaas speelde hij niet en het is zijn nieuwe uitdaging om daar ook basisspeler te worden. Kobie Mainoo kreeg dat al wel voor elkaar in de EK-finale met Engeland."