Verweij kijkt met stijgende verbazing naar analyse Van Halst

Verbazing om Ajax-analyse Van Halst: 'Dat deze man nog op TV durft te komen...'

15 juli om 17:55
Laatste update: 15 juli om 17:58

Mike Verweij vindt het op zijn zachtst gezegd ongepast dat Jan van Halst in de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenwedstrijden van Ajax analyseert op Ziggo Sport. Van Halst vertolkte het afgelopen seizoen in Amsterdam zowel de functie van tijdelijk algemeen directeur, als die van rvc-lid. Na een zeer onstuimige periode vertrok hij uit de Johan Cruijff ArenA. 

Dat oud-spelers wedstrijden van Ajax becommentariëren, vindt Verweij sowieso al twijfelachtig. "Ronald de Boer, daar kun je al je vraagtekens bij zetten. Omdat hij specialistentrainer is bij Ajax. Zeker ook omdat Ziggo de hoofdsponsor is bij Ajax", vertelt de journalist in de Kick-off-podcast van De Telegraaf.

"Maar de week daarvoor zie je Jan van Halst daar staan. Ja, dat is natuurlijk volkomen lachwekkend", vervolgt de Ajax-watcher met stijgende verbazing. "Die man heeft de club gewoon volledig ten gronde gericht. Hij heeft alle transfers van Sven Mislintat goedgekeurd. Dat deze man nog op TV durft te komen, dat is krankzinnig. Echt krankzinnig. Die zou Ziggo moeten lozen, met het afvalwater mee", vervolgt Verweij ietwat cynisch, doelend op een telefoontje dat collega Valentijn Driessen kreeg van een familielid van Georginio Wijnaldum. 

Diezelfde Driessen is het overigens roerend eens met Verweij en diens betoog. "Dit moet je Ziggo zijnde gewoon niet willen. Het leven gaat door. Maar als Van Halst een paar maanden nadat hij is opgestapt als directeur van Ajax spelers gaat analyseren, dat kan natuurlijk niet. Dat moet je ook niet willen."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!