De la Fuente vindt dat Rodri Ballon d'Or moet krijgen

De la Fuente weet het zeker: 'Geef hem de Ballon d'Or alsjeblieft zeg'

15 juli om 17:45

De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente is helemaal overtuigd: Rodri moet aan het eind van dit jaar de gouden bal krijgen. Volgens de trainer is er niemand die de prestigieuze prijs meer verdient dan hij.

"Rodri moet nu de Ballon d’Or krijgen, alsjeblieft. Hij is de beste ter wereld", luidt de glasheldere conclusie van De la Fuente na het winnen van de EK-finale. De leiding van het EK is het met de bondscoach eens, want Rodri werd uitgeroepen tot beste speler van het EK. In de finale werd de middenvelder in de rust gewisseld, maar hij had tijdens het toernooi al dusdanig indruk gemaakt dat de prijs alsnog aan hem werd gegeven.

Afgelopen seizoen was Rodri de rots in de branding op het middenveld van Pep Guardiola bij Manchester City. De Spaanse middenvelder deed in bijna alle duels mee en won met zijn ploeg de Premier League, het WK voor clubs en de UEFA Supercup. Spaanse teamgenoten van Rodri staken het hele EK al niet onder stoelen of banken, dat ze de middenvelder graag bij Real Madrid willen zien. Met zijn contract tot medio 2027 lijkt die move vooralsnog echter onhaalbaar.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!