United presenteert Ten Rouwelaar als keeperstrainer voor Ten Hag

Ten Hag betaalt ton aan Ajax en heeft Nederlandse staf officieel compleet

15 juli om 17:28

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Jelle ten Rouwelaar is officieel de nieuwe keeperstrainer van Manchester United. De oud-doelman komt over van Ajax, dat nog een ton ontvangt voor zijn contract.

Ten Rouwelaar werd pas deze zomer aan de selectie van Ajax toegevoegd, maar hij maakte dus geen officiële wedstrijd van de Amsterdammers mee. In een eerder stadium was hij succesvol actief als keeperstrainer bij Burnley, waardoor Ten Hag hem graag aan de staf wilde toevoegen. Eerder kwamen ook Ruud van Nistelrooij en René Hake naar Manchester als assistenten voor de coach uit Oldenzaal.

Volgens De Telegraaf wilde Ten Rouwelaar graag naar Engeland en Ajax stemde daar al snel mee in. Ten Hag is in ieder geval blij dat de oud-doelman overgekomen is uit Amsterdam. "Jelle is bekend met het Engelse voetbal en hij heeft een paar geweldige innovaties ontwikkeld. Een nieuwe aanpak en die is heel interessant. Ik weet zeker dat hij ons zal gaan helpen. Als team natuurlijk, maar voornamelijk de keepers."